Llegeix d'una vegada!

Endinsar els nostres fills/es al món lector.

Els infants dominen les noves tecnologies millor que nosaltres mateixos, no els cal motivar per a jugar al parc i no tenen mai un no a l'hora de mirar la televisió. Per què, doncs, els és tan difícil agafar un llibre i endinsar-se en les aventures que ofereixen?

 

En aquest article en farem una petita reflexió i posarem els nostres petits consells a la vostra disposició. 

 


Què no hem de fer?

 • Obligar-los a llegir: la lectura és una activitat que ha d'entrar per sí sola. Si els obliguem, afavorirem que ells es neguin. 

 • Renyar-los si no volen llegir: passa el mateix que abans. Hem d'evitar que tinguin experiències negatives amb la lectura i buscar-ne de positives.

 • Corregir-los contínuament quan llegeixen en veu alta: és com si el nostre cap de feina ens recriminés repetidament que el que fem no està bé. Primer llegim, desprès reflexionem.

 • Regalar-los-hi llibres que ells/es no han demanat: és una obligació "encoberta". El gust lector és com les olors: molt personal i divers.

 

Què podem fer?

 • Predicar amb l'exemple: som la seva primera icona, el seu referent. No cal que siguem grans lectors, només cal demostrar que la lectura també és una gran manera de passar-s'ho bé (ja sigui a través de llibres, revistes, còmics, diaris...) 

 • Compartir experiències: dedicar un temps a la setmana a llegir junts, ja sigui un dissabte pel matí o 10 minuts cada dia. L'important és què, desprès de llegir junts, tindreu una experiència positiva compartida.

 • Llegir-los: durant l'etapa de l'inici de la lectoescriptura (3 a 6 anys) és molt favorable que els llegim una estona per a què aprenguin per imitació. Podem trobar moltes oportunitats (esperant el bus, abans d'anar a dormir, mentre es banyen...)

 • Motivar-los mitjançant activitats engrescadoresus deixem un petit recull d'activitats que podeu fer amb les vostres fills per animar-los a llegir.
 1. Crear un conte comú: inventeu-vos un conte entre tota la família. Si ells encara no saben escriure, ho podeu fer els pares, o fer un conte il·lustrat.
 2. Cadena d'imatges: amb uns daus de diverses imatges, podeu crear un conte encadenat. 
 3. Barregem contes: agafeu diversos contes tradicionals i barregeu les històries.
 4. Una mà de contes: un programa on, a través del dibuix, van explicant contes.
 • Visitar llibreries o biblioteques: sense obligar-los. Un dia, de passada, podeu visitar una llibreria o oferir-los d'anar a veure com és una biblioteca o quins contes hi podem trobar. Prenem-ho com una activitat lúdica.

I, sobretot, mantenir sempre una actitud positiva, aprofitant la lectura per passar una bona estona amb els nostres fills/es. Amb paciència i bones experiències tot s'aconsegueix.

Si tens algun dubte, consell o experiència comenta'ns-ho i estarem encantats de llegir-te!

Escribir comentario

Comentarios: 1
 • #1

  JR (jueves, 27 octubre 2016 09:40)

  Molt bon articles. A mi personalment m'agrada anar amb ells de tant en tant a alguna llibrería gran i observar-los de lluny per veure quins llibres agafen per fullejar i quins interessos tenen! Gràcies pels consells.