L'adolescència i els estudis

Què podem fer quan no sabem què fer?

L'etapa de l'adolescència és una fase on el noi/a reclama la seva

individualitat i, si no hem treballat bé els hàbits a casa i als estudis, pot ser que ens trobem en alguns problemes de conducta com:

 • Fan tard al centre escolar
 • No fan o es deixen els deures
 • No col·laboren a casa 
 • Contesten malament
 • No arriben a casa a l'hora pactada

Sovint els pares tendim a voler “solucionar” totes aquestes mancances que veiem als nostres fills adolescents de cop i, per tant, ens atabalem i atabalem als nostres fills amb càstigs i renyines que fan que l’únic que aconseguim es esquerdar encara més la comunicació i confiança amb ells.

 

I doncs, què podem fer?

 

Marcar-nos uns objectius

És a dir, fer una llista de tot allò que volem millorar en
la conducta
dels nostres fills.

 

Com fer-ho? 


 1. Fer una llista d'objectius a assolir amb els nostres fills (arribar puntuals, no contestar...)
 2. Organitzar aquests objectius segons el grau d'importància (quins són els que volem assolir abans)
 3. Tenir molt clar que aquella setmana/mes NOMÉS ens fixarem en aquella conducta.
  És a dir, si l'objectiu a assolir és que no arribi tard al centre, no podem renyar-lo per què s'hagi deixat el deures (ja hi haurà temps per assolir aquest altre objectiu).
 4. Haurem de marcar, amb ells, la conseqüència que hi haurà si no ho duen a terme (per exemple, si fan tard al centre, desprès hauran de quedar-se una estona més a estudiar allí).
 5. Intentar mantenir una actitud positiva i animada, fent-los-hi veure que confiem en ells i en la seva actitud (tot i què de vegades ens costi, hem de pensar que si nosaltres no creiem en ells, qui ho farà?).
 6. Felicitar-los quan estiguin assolint l'objectiu i animar-los a continuar (per exemple: -Molt bé, Sandra, veig que aquesta setmana, tret del divendres, tots els dies has arribat d'hora. Estic orgullós/a de tu i espero que la setmana que ve ho complim del tot, segur que pots.

 

Sembla una postura passiva, però en realitat estarem complint els objectius que ens havíem marcat, estem corregint i enfrontant, un a un, els problemes que ens van sorgint i sobretot, i el més important, estarem millorant la relació amb els nostres fills i la seva confiança envers nosaltres.

 

Afegiríeu algun punt més? Us sorgeix alguna pregunta? Comenteu i parlem-ho entre tots!

Escribir comentario

Comentarios: 2
 • #1

  Jesus Trask (martes, 31 enero 2017 14:47)


  Thanks for sharing your info. I truly appreciate your efforts and I am waiting for your further post thank you once again.

 • #2

  Lindsey Napoli (miércoles, 01 febrero 2017 18:12)


  Howdy just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren't loading properly. I'm not sure why but I think its a linking issue. I've tried it in two different web browsers and both show the same outcome.